POLIKLINIKA

EUROLAB

ULTRAZVUČNI PREGLED

PROMENE GRLIĆA MATERICE

RADIOTALASNI NOŽ

MAGNETO STYM

REJUVENACIJA VAGINE

Ginekološka ordinacija dr Dejan Ninčić Eurolab Novi Sad

MAGNETOSTYM  je razvijen za lečenje disfunkcije mišića karlice i urinarne inkontinencije koristeći Funkcionalnu Magnetnu Stimulaciju (FMS). Puls magnetnog polja generisan ovim uređajem uzrokuje kontrakcije mišića karlice.Ova terapija je prikladna za sve tipove urinarne i fekalne inkontinencije. Signifikatno poboljšava proces rehabilitacije nakon operacije urogenitalnog područja te nakon porođaja.

Često je satavni deo redovnog ginekološkog pregleda, a obavlja se primenom ultrazvučnog aparata. Pregled se najčešče obavlja kroz vaginu primenom endovaginalne ultrazvučne sonde (po pravilu kod svih žena koje su imale seksualne odnose), a ređe preko trbuha abdominalnom ultrazvučnom sondom (kod žena koje nisu imale seksualne odnose i devojčica).

Grlić materice je u anatomskom smislu deo materice koji se nastavlja na telo materice i smešten je jednim svojim delom u dnu trbušne šupljine, a drugim u vagini. Prilikom ginekološkog pregleda vaginalna porcija grlića materice je dostupna pregledu.
Najčešće promene na grliću materice su upalne prirode koje mogu da budu posledica bakterijskih ili virusnih infekcija. 

Radiotalasni nož je jedan od najinovativnijih aparata koji se koristi u neinvazivnoj ginekološkoj hirurgiji. Primenom radiotalasnog noža se uklanjaju promene na grliću materice LOOP ekscizijom, tretiraju seranice na grliću materice i kondilomi odnosno polne bradavice najčešće spoljnih genitalija i vagine uz minimalno oštećenje zdravog tkiva. Na taj način se precizno odstranjuje uočena promena, a ožiljak se gotovo i ne vidi.

Preporučuje se ženama nakon porođaja, postmenopauzalnim ženama i ženama koje žele da poboljšaju izgled i funkciju intimnih delova. Pomaže u slučaju smanjene elastičnosti zida vagine, blažih oblika spadova genitalnih organa i nekontrolisanog oticanja mokraće. Izrazito je efikasan kod atrofije istanjenja kože i epitela spoljnih genitalija i vagine. Posebno se preporučuje kao revitalizujući tretman kod žena nakon porodjaja radi vraćanja osećaja zadovoljstva i ispunjenosti tokom seksualnih odnosa

GINEKOLOŠKA ORDINACIJA DR DEJAN NINČIĆ

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 Poliklinika Eurolab. Laze Nančića 2, Novi Sad

 ☎ 064/223-4817, 021/21-56-585, 065/270-4444