top of page

POLIKLINIKA

EUROLAB

HEMIJSKI PILING

Danas veoma popularna i cenjena procedura koja na jednostavan način čisti i podmlađuje kožu i zamenjuje često bolne kozmetičke tretmane. Izgled sjajne, glatke i kože bez mitesera su najočigledniji primeri uspešnosti metode hemijskog pilinga.

 

Hemijski piling se sastoji od ubrzanog uklanjanja površinskih slojeva kože hemijskom destrukcijom. To je kontrolisana hemijska povreda koja uzrokuje stimulaciju kože. Vrlo je efikasan i kada se koristi kao jedino sredstvo za regeneraciju kože. Jednostavan je, te se koža nakon ovog tretmana brzo oporavlja. Širok spektar hemijskih pilinga koji kombinuju različite voćne kiseline za tretiranje specifičnih potreba kože.

Tretiranje voćnim kiselinama poboljšava izgled kože, minimalizuje znake starenja, daje svežiji izgled, redukuje hiperpigmentacije i tretira druge probleme kože.

Aktivni sastojci svakog preparata pilinga deluju u gornjem(epiderm) i srednjem sloju kože(derm), u cilju postizanja optimalnih rezultata. Zahvaljujući njihovoj upotrebi koža je obnovljena i revitalizovana.

 

Najčešće indikacije za hemijski piling koji se koristi u estetske svrhe su podmlađivanje kože, uklanjanje manjih ožiljaka na licu i čišćenje zapušenih kožnih pora, a u zavisnosti od hemijskog agensa kao i individualnih potreba klijenta, može se delovati na različite slojeve kože, površinske ili duboke.

Kontraindikacije, ili stanja u kojima se hemijski piling ne sme raditi, jesu: aktivni herpes, aktivna infekcija lica, sistemske bolesti koje ometaju zarastanje, keloidi (tvrdi i izraženi ožiljci na koži), trudnoća i dojenje (ne smeju se raditi toksični duboki pilinzi). Pojedini tipovi kože (tanka ili osetljiva koža), po pravilu ne trpe srednje duboke i duboke pilinge.

 

Oporavak nakon pilinga traje svega par dana, kao i sam proces regeneracije kože. Nekoliko dana nakon spovedene kozmetičke procedure se ne preporučuju odlazak u teretanu, zadimljene i prašnjave prostore, kao ni veća fizička naprezanja zbog pojačanog znojenja.

 

Tretmani se rade na 0,10 i 20 dana (ukupno tri tretmana), a u zavisnosti od tipa kože i same indikacije, induvidualno se određuje da li je potrebno  ponoviti tretman. Upravo iz tog razloga je neophodno da klijent dođe na konsultaciju kod našeg kozmetologa koji će izabrati vrstu tretmana I odrediti dinamiku kojom će se tretmani sprovesti, a koji će za Vašu kožu biti najdelotvorniji.

Konsultacija sa našim kozmetologom je besplatna.

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 Poliklinika Eurolab. Laze Nančića 2, Novi Sad

 ☎ 064/825-8875, 021/632-2221

bottom of page