POLIKLINIKA

EUROLAB

Celulit? Ne, hvala

Iako je celulit boljka svih nas, muškaraca i žena jednako, kod žena je problem vidljiviji te predstavlja značajan izvor frustracija. Bez brige, imamo rešenje. U borbu sa celulitom, kao i sa drugim oblicima viška masnih naslaga, krećemo promenom načina ishrane. Dakle, naoružajte se strpljenjem za ovu bitku i ve.. verujte nam – neće biti ni malo strašno kako se čini. Šta više.. biće ovo jedna „ukusna“ borba. Počećemo sa manje popularnim, „ne, nikako“ namirnicama.

 

Ako se borite protiv celulita nikako ne smete:

  • dosoljavati hranu

  • jesti prženu hranu

  • kombinovati masti i šećere u istom obroku

Da obrazložimo...

Cilj je da se oslobodimo viška vode i masnih naslaga.. so zadržava vodu (natrijum, da budemo precizniji), a najbrži način da dobijete puuuuno masnih naslaga je da jedete pomfrit i napolitanke. Pored spomenutih „comfort food“, savetujemo vam da zaobiđete pekare (SVE) u širokom luku. Ne postoje integralni kroasani i pogačice sa čvarcima (na našu veliku žalost) i ne dajte se prevariti posipom od semenki preko puter kifli. A kako bi vam što pre skrenuli pažnju od mirisa peciva, evo šta SMETE da jedete.

Ako se borite sa celulitom vreme je da navalite na:

I konačno, kako treba da izgleda dnevni meni jednog borca protiv celulita?

Počnite dan sa ovsenim pahuljicama, jogurtom i bananom. Užina su borovnice i kiselo mleko. Ručak je povrćna supa, belo meso i tikvice sa grila, preliveno maslinovim uljem, zelena salata. Užina su lešnici, a večera je oslić sa salatom od paradajza i rukole. Prijatno !

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 Poliklinika Eurolab. Laze Nančića 2, Novi Sad

 ☎ 021/270-4444, 065/270-4444