POLIKLINIKA

EUROLAB

MADEROTERAPIJA

Maderoterapija je poseban vid anticelulit masaže tela koja se izvodi specijalno oblikovanim drvenim instrumentima glatke ili neravne ovršine. Ovaj vid terapije je relativno nov u kozmetskoj medicini, ali se pokazao izuzetno efikasnim u uklanjanju celulita i smanjenju masnog tkiva na tretiranim površinama tela.

 

U svojoj osnovi koriste se iskustva dobro poznate ručne masaže, samo što u slučaju maderoterapije umesto ruku se koriste specijalno oblikovane oklagije, roleri i kupe. Pritiskom ovih drvenih instrumenata na tretirani deo tela te njihovo masiranje  omogućava razbijanje masnih ćelija već formiranog celulita kože, ali se ujedno i sprečava njegov ponovni nastanak. Pojačava se protok limfe i limfna drenaža kao i cirkulacija krvi kroz  kožu i potkožno tkivo. Na taj način se uklanjaju štetni i toksični produkti metabolizma, a dopremaju hranjive materije i kiseonik za tkivo kože i potkožno masno tkivo i mišiće.

 

Korisnik usluge maderoterapije , nakon sprovedenog tretmana će, osim kozmetskog efekta uklanjanja celulita i masnih naslaga, imati i osećaj relaksiranosti i povišenog nivoa energije jer se organizam istovremeno i detoksikovao.

 

Anticellulit masaža, popularno nazvana masaža oklagijama, se preporučuje svima koji žele da se oslobode celulita na nogama, u sedalnoj regiji, oko bedara te da se osećaju prijatno i relasirano tokom masaže i posle nje. Obzirom da se rezultati postižu relativno brzo i vidljivi su već nakon nekoliko tretmana, korisnici maderoterapije su višestruko zadovoljni kako svojim izgledom tako i ugodnošću koju osečaju u toku i nakon terapije. Dodatna korist ove vrste masaže tela je i detoksikacija organizma, a samim tim i odličan uticaj na na opšte zdravlje kao i na zdravlje imunog sistema.

 

Preporučuje se najmanje dve serije od po 10 masaža. Jedan tretman traje 45 minuta i rade se svaki dan ili na svaki drugi dan. Masažom su obuhvaćene noge, stomak i struk i ove regije se tretiraju uvek pri svakoj masaži u celosti kako bi dobili najbolje rezultate.

 

Masaža oklagijama po pravilu nije bolna, neprijatnost  pri masaži može da  se oseti u toku drugog ili trećeg tretmana, ali nakon toka klijenti uživaju u svakom sledećem tretmanu.

 

Maderoterapija se ne izvodi u tioku trajanja menstruacije, ne preporučuje se u toku trudnoće,pogotovo u regiji stomaka. Takodje masažu oklagijama ne radimo u toku bilo kakavog zapaljenskog procesa, dok koristite antibiotike ili imate probleme sa zgrušavanjem krvi. Maderoterapiju nikako ne treba raditi u slučajevima težeg  oblika proširenih i upaljenih vena kao i kod venske tromboze.

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 Poliklinika Eurolab. Laze Nančića 2, Novi Sad

 ☎ 064/825-8875, 021/632-2221