Živite kvalitetno, postoji rešenje za urinarnu inkontinenciju!

Updated: Oct 23, 2020


Magnetna stolicaŠTA JE URINARNA INKONTINENCIJA?

Urinarna inkontinencija je svako nevoljno ispuštanje mokraće kojie se ispoljava, ne samo kao medicinski, već kao i socijalni i higijenski problem, koji značajno narušava kvalitet života žene.


ŠTA UZROKUJE URINARNU INKONTINENCIJU ?

Slabost mišića karličnog dna je osnovni uzrok tegoba sa nekontrolisanim mokrenjem koje se najčešće javlja kod žena posle 40 godine života, trudnica i porodilja. Ove tegobe se manifestuju kao potreba za hitnim mokrenjem (urgentna inkontinencija), nevoljnim umokravanjem prilikom fizičkog naprezanja, kašljanja, kijanja (stress inkontinencija) kao i njihova kombinacija. Takođe, slabost mišića karličnog dna je i vodeći uzrok spuštanja zidova vagine i spada materice, mokraćne bešike i završnog dela debelog creva kao i seksualnih disfunkcija.


KAKO ŽENA MOŽE DA SMANJI TEGOBE SA NEVOLJNIM UMOKRAVANJEM?

Jačanjem mišića dna karlice.

Arnold Kegel, nemački ginekolog je davne 1948. godine prvi opisao način i značaj izvođenja vežbi jačanja mišića dna karlice koje su po njemu i dobile naziv Kegelove vežbe.

Najlakši način da naučite kako se vežbe pravilno izvode je da počnete da praktikujete , tokom akta mokrenja, prekidanjem mlaza mokraće. Ako uspete da prekinete mlaz mokraće grčenjem mišića međunožja, onda ste na pravom putu. Upravo te mišiće koje ste